A Lindius  logga för web
Lindius_fisk_Logga

Anders Lindius från ung och vetgirig till vuxen och allkunnig

Från att skala lök och diska till utbildning vid tekniskt gymnasium, till att genom idogt arbete med de bästa förebilderna bli en suverän kock med fisk som specialitet.

Min son Anders har hunnit bli 35 år gammal eller ung? Efter många års slit i våra gemensamma restauranger äntligen funnit sig till rätta bakom sin egen fisk & delikatessdisk.

Anders fick tidigt lära sig att veta hut och hjälpa till på någon av mina restauranger, Torekällbergets Värdshus och Tälje Tokar. Någon betalning var det knappast tal om naturligtvis.

Liksom sin fader så försökte han undvika restaurangbranschen genom att välja en teknisk linje i gymnasieskolan. Trots framgångar så lockade ändå kockyrket med sin charm och sina utmaningar mer än teknikstudierna.

Anders började sin restaurangutbildning med ett lärningsjobb på Hotell Reisen i ett ungt och kunskapshungrigt sällskap. Mycket arbete och stort intresse förde Anders vidare till den legendariske fiskkocken Wedholm på den med en stjärna prydda restaurangen Wedholms Fisk.

Nu förstår ni nog varför det till sist blev fiskhandlare A. Lindius.

Inte bara fisk, vägen till fiskhandlare blev lång och brokig.

Jag och Torekällbergets Värdshus fick många prestigefyllda uppdrag, Anders med några av sina bästa kockkompisar kallades in och övertog värdshusköket 1988

Så blev vi jobbarkompisar, kollegor och sedermera även kompanjoner.

Anders kan mat, har en fantastisk förmåga att tillreda mat till många eller ett fåtal med samma finess och glädje. Hans outtröttliga arbetsinsatts sätter även prägel på hans omgivning, arbetskamrater och vänner.

Det stora intresset utöver jobbet, är jakt och de två hundarna, Oskar & Åman. Detta tar en hel del tid från arbetet med å andra sidan brukar han hinna med allt han åtar sig.

Lita på Anders!

Jag är stolt över min lille son.

Björn Lindius Ambassadör för Södertälje.

A.Lindius Fisk & Delikatesser AB
Huvudkontor finns i Södertälje tel 010-741 73 70,
e-mail: info@lindius.se